Digitala trender inom sjukvård och hälsa: Att må bra – en fråga för fler än sjukvården!

Medlemsföretagen CGI och IBM bjuder på en utblick kring hur teknologi och digitalisering förändrar framtidens hälso- och sjukvård – i och utanför sjukhusen.

Program

Utblicken tar oss genom tre spännande områden och blandas upp med diskussioner med seminariets deltagare för att fånga olika perspektiv kring möjligheterna framåt.

Seminariet kommer behandla:

  1. Vad säger världens sjukvårdsaktörer? (CGI) En överblick av trender inom sjukvården globalt. Vad står högst på agendan, var investeras det, hur har covid-19 påverkat prioriteringar avseende digitalisering m.m. behandlas utifrån CGI:s globala undersökning ”Voice of Our Clients”. Presenteras av Jon Nilsson som är ansvarig för CGI:s verksamhet inom Life Sciences & Healthcare i Västra Sverige och har med en bakgrund som konsult för MedTech-bolag och svensk sjukvård.
  2. Sjukvård en fråga för fler än sjukvården! (CGI) Utifrån den växande digitala transformationen av sjukvården – hur ser morgondagens ”Smart Care” ut? En konceptuell bild målas upp av aktörer och samverkansmöjligheter inom framtidens smarta sjukvård. Presenteras av Clara Landahl och Henrik Ahlén, seniorkonsulter från CGI:s eHälso-team.
  3. Kvantdatorer – en möjlighet för sjukvården! (IBM) En introduktionspresentation som belyser vad kvantdatorer är, hur de fungerar och vad som gör dem så kraftfulla. Vi diskuterar också några användningsområden som kan vara aktuella för pharma, hälso- och sjukvård, och hur man kan börja använda dem idag – på riktigt och alldeles gratis! Mikael Haglund är CTO på IBM i Sverige. Han är teknisk talesperson för IBM, spanar och missionerar om kommande trender. Som teknisk rådgivare åt svenska företag jobbar han för att driva innovation, digitalisering, och anammandet av nya tekniker som artificiell intelligens, internet of things, blockkedjor och kvantdatorer. Han har erfarenheter alltifrån nanosekundjakt i systemkonstruktioner, till jakten på rätt affärsmodell.

Därefter följer en diskussion och reflektioner kring vilka möjligheter som de digitala trenderna medför på kort och lång sikt.

Välkommen med anmälan, länk till online plattform kommer att distribueras senare till de som anmält sig.


Vill man se hela seminariet så ligger den på GREAT:s Youtube kanal.

Tore Johnsson, VGR, inledde dagens seminarium, hans presentation ligger här.

Jon Nilsson, Clara Landahl och Henrik Ahlén från CGI höll en spännande presentation. Du hittar den här. De använde verktyget Mentimeter för att få publikens svar på frågor, här ligger de.

Mikel Haglund, CTO, IBM, presenterade kvantdatorer och hur de kommer att påverka vår framtid. Här ligger den presentationen.

Event

2021-02-23

08:30 - 10:00