Om GREAT

GREAT arbetar för en utvecklad IT-infrastruktur i Västsverige för att Västsverige skall fortsätta vara en ledande region inom det uppkopplade samhället.

Föreningen består av ett 50-tal aktörer; operatörer, företag, föreningar, universitet och högskolor, kommuner samt kommunala och regionala bolag. Som medlem ingår man i ett professionellt nätverk och man har möjlighet att vara med att påverka samt utveckla det digitala Västsverige.

Vision

GREAT verkar för det digitala samhällets utveckling, innovation och livskvalitet för individer, företag och organisationer.

Mål

Med hjälp av fast och mobil IT-infrastruktur och digital utveckling i världsklass, bidrar GREAT till att utveckla Västsverige till en konkurrenskraftig region att verka och bo i.

Affärsidé

GREAT tror på digitaliseringens kraft och möjligheter genom att samarbeta, utbyta erfarenheter, driva debatt och sprida kunskap för att utveckla människor, företag och organisationer i Västsverige.
Vi är den naturliga samverkansarenan för näringslivet, akademin och samhället i Västsverige kring aktuella IT-infrastruktur & digitaliseringsfrågor.

 

Styrelsen 2023

Jerker Lindstén, ordförandeVinngroup
Anna Honnér, vice ordförandeHiQ Göteborg
Emma Soovik, kassör Hogia
Anders Klingström CGI
Anton Olsson MAQS
Carolina MagnussonGlobal Connect
Dan FolkessonGöteborg Stad
Eric ÅkerlundVästra Götalandsregionen
Erik Behm-GraafRegion Halland - Invest in Halland
Frode LangmoenIBM
Johan De PaoliGöteborg & Co
Jonas RönnkvistVolvo Cars
Kent JellmundBusiness Region Göteborg
Per HillertzAstraZeneca
Sofia SöderGöteborg Energi GothNet AB
Teresa UtkovicAtea
Tore JohnssonVästra Götalandsregionen

 

Jerker Lindstén

Ordförande

Vice vd Vinngroup                                                                                   

Som ordförande i föreningen är Jerker verkligen ”spindeln i nätet”. Han brinner för it och anser att föreningen står för samhällsnytta.

Anna Honnér

Vice ordförande

Business Area Manager – Innovation, Design & Communication, HiQ Göteborg

Anna har en passion för tillväxt av affär, människor och organisationer, och är extra nyfiken på dynamiken i skärningspunkten mellan teknik, människor och kommunikation.

Emma Soovik

Kassör

Kommunikationsansvarig, Hogia Transport Systems AB

Emma har tagit på sig ansvaret att vara kassör i GREAT. Hon är en passionerad kommunikatör som ser möjligheterna i IT att skapa effektiva och hållbara transportlösningar för samhället.