Om GREAT

GREAT – ett nätverk som syftar till att katalysera digital transformation och innovation i Västsveriges region. Med över 50 intressenter som sträcker sig från företag, universitet, kommuner till regionala organisationer, fungerar GREAT som navet där akademin, industrin och offentliga sektorer sammanstrålar för att forma Västsveriges digitala framtid.

Vision:
Vår vision är att skapa ett livligt ekosystem där Västsveriges näringsliv, akademi och offentlig sektor samarbetar sömlöst, delar erfarenheter och gemensamt bidrar till att göra Västsverige till en global ledare inom digital innovation.

Mission:
I GREAT främjar vi kraften och möjligheterna med digitalisering genom samarbete, kunskapsutbyte och påverkan. Vi stärker individer, företag och organisationer i Västsverige genom att erbjuda en dynamisk plattform för samarbete mellan industri, akademi och samhälle. Vårt ultimata mål är att utnyttja digitaliseringens potential för att öka näringslivets globala konkurrenskraft och adressera samhällsutmaningar.

Som medlem får du
1. Nätverksmöjligheter: GREAT erbjuder ett professionellt nätverk där intressenter kan koppla samman, samarbeta och skapa partnerskap som driver digital innovation.

2. Kunskapsdelning: Genom workshops, seminarier och forum underlättar vi utbytet av insikter och bästa praxis inom digitalisering och håller våra medlemmar i framkant av branschtrender.

3. Påverkan: GREAT driver för politik och initiativ som stödjer digital innovation och ekonomisk tillväxt i Västsverige, vilket förstärker den gemensamma rösten hos vår mångsidiga medlemsbas.

Varför GREAT?
GREAT:s medlemmar är en del av ett dynamiskt ekosystem där de kan få tillgång till resurser, expertis och möjligheter som accelererar deras digitala resa. Oavsett om du är en startup, ett multinationellt företag, en akademisk institution eller en offentlig enhet, erbjuder GREAT plattformen för att blomstra i den digitala eran.

I en värld där digitalisering omformar industrier och samhällen, står GREAT som en fyr av samarbete och innovation i Västsverige. Tillsammans låt oss låsa upp digitaliseringens fulla potential och driva Västsverige mot en välmående och hållbar framtid. Anslut er till oss för att forma Västsveriges digitala öde – tillsammans är vi GREAT.

Styrelsen 2023

Jerker Lindstén, ordförandeVinngroup
Anna Honnér, vice ordförandeHiQ Göteborg
Emma Soovik, kassör Hogia
Anders Klingström CGI
Anton Olsson MAQS
Carolina MagnussonGlobal Connect
Dan FolkessonGöteborg Stad
Eric ÅkerlundVästra Götalandsregionen
Erik Behm-GraafRegion Halland - Invest in Halland
Frode LangmoenIBM
Johan De PaoliGöteborg & Co
Jonas RönnkvistVolvo Cars
Kent JellmundBusiness Region Göteborg
Per HillertzAstraZeneca
Sofia SöderGöteborg Energi GothNet AB
Teresa UtkovicAtea
Tore JohnssonVästra Götalandsregionen

 

Jerker Lindstén

Ordförande

Vice vd Vinngroup                                                                                   

Som ordförande i föreningen är Jerker verkligen ”spindeln i nätet”. Han brinner för it och anser att föreningen står för samhällsnytta.

Anna Honnér

Vice ordförande

Business Area Manager – Innovation, Design & Communication, HiQ Göteborg

Anna har en passion för tillväxt av affär, människor och organisationer, och är extra nyfiken på dynamiken i skärningspunkten mellan teknik, människor och kommunikation.

Emma Soovik

Kassör

Kommunikationsansvarig, Hogia Transport Systems AB

Emma har tagit på sig ansvaret att vara kassör i GREAT. Hon är en passionerad kommunikatör som ser möjligheterna i IT att skapa effektiva och hållbara transportlösningar för samhället.