A GREAT DAY 2021 och A GREATer Göteborg

Välkommen till år noll – omstart och pandemins positiva effekter för A GREATer Göteborg.

Program

Pandemin är avskyvärd och tragisk, men allt ont kan föra något gott med sig.

Corona knuffade både företag och privatpersoner in i nya digitala beteenden, vare sig vi ville det eller inte.

Det har gett oss möjligheten att stanna upp och lyfta blicken för att göra saker annorlunda och i vissa fall ännu bättre i framtiden. Vilka möjligheter finns här och nu för stadens utveckling och näringslivets konkurrenskraft? Det vill vi utforska under A GREAT DAY den 24 september.

Agenda:

  • Kort om GREAT: Jerker Lindsten, ordförande GREAT
  • Hybridupplevelser – framtiden för besöksnäringen? Henrik Svensson, Projektledare hybridmöten Göteborg & Co
  • Hur ser framtiden ut för regionen och Göteborg Patrik Andersson, vd Business Region Göteborg
  • Ett bättre city Martin Karlsson, Innovationsaccelerator Göteborg & Co
  • Kraften i data Malin Berge, Mastercard Chef strategisk tillväxt
  • IoT – City Information Platform Dan Folkesson, CDO Göteborgs Stad, Kim Lantto, Utvecklingsledare Digital service och Noel Aldritt, Lösningsarkitekt

Interaktion/paus 15 min

  • Så gjorde vi världens största musikläger Linda Belanner, Chef unga och samhällsengagemang, Göteborgs Symfoniker AB och Johan Andersson, projektledare för Side by Side
  • Ska vi jobba på distans när det släpper? Leif Denti, Universitetslektor Göteborgs Universitet
  • Vinnare Årets GREAT initiativ Stefan Göthberg, verksamhetsansvarig GREAT

Digitalt eftersnack efter att dagens moderatorer Anna Honnér, Acobia och Joakim Hökegård, HiQ, har avslutat mötet för dagen.

Nu är det ”år noll” för oss alla. Vi kommer inte arbeta, mötas och nätverka på exakt samma sätt som före Corona, då det digitala sättet att mötas i många avseenden har bidragit positivt och sparat tid för oss.

Join the boot camp for hybrid meetings.
Men vi är också sociala varelser. Hur skapar vi nära relationer när vi allt oftare möts digitalt? Hur får vi till fikasnacket mellan föreläsningarna? Interaktioner under konferenser mellan det fysiska och digitala? Och hur får vi till det intressanta och ofta produktiva eftersnacket när vi möts digitalt? Det är det vi ska diskutera och framför allt testa praktiskt tillsammans på A GREAT DAY.

Vi kommer att erbjuda 50 personer att närvara fysiskt, resten kommer att kunna delta i det digitala ”bootcamp” där vi testar nya tankesätt på de plattformar vi använder för digitala möten. De fysiska platserna är slut. Vi har stängt registreringen för att sköta logistiken, maila till info@great-it.se om du vill få tag på oss.

Välkommen!


Sammanfattning

A GREAT DAY 2021 visade verkligen på hur omstarten efter pandemin har startat. Vi fick många exempel på hur många företag och organisationer har använt tiden till att fundera ut hur vi kan bli ledande i den digitala utvecklingen.

Här ligger alla presentationer som gjordes:

Programmet 

Vill man hellre se inspelningen från seminariet så ligger den här.

Event

2021-09-24

08:30 - 11:30

Lindholmen Science Park, Lindholmspiren, Göteborg, Sverige