Warning: Declaration of roots_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /storage/content/75/164875/great-it.se/public_html/wp-content/themes/great/great/inc/roots-cleanup.php on line 383 Från innovation till kommersialisering 2018-02-27 | GREAT

Från innovation till kommersialisering 2018-02-27

Från innovation till kommersialisering 2018-02-27

GREAT arrangerade frukostsemiarium tillsammans med medlemsföretaget Telia. Vi var inbjudna till Johan Willins gata 6, där Stefan Göthberg först presenterade GREAT för 20-tal som hade hörsammat inbjudan. Därefter presenterade Jennica Skånberg, Telias platschef i Göteborg, verksamheten.

Sedan gick vi en spännande och insiktsfull trendspaning av Tomas Bergqvist, New Business Developer, Telia Purple Plus, som bakgrund till den presentation om innovation som Tomas sedan gjorde.

 

 

 

Telia Purple Plus är en innovationslåda som Telia har. Det är 12 personer som arbetar uteslutande med innovation. Internt ser man sig som en inkubator och även om de har 3-4 innovationsambassadörer i varje land så är det deras ansvar att utveckla idéer till produkter. Det gör man genom workshops och hackatons.

Det är två tidsaspekter som är viktiga. 6 veckor har man på sig att ta fram ett beslutsunderlag för en idé som man tror på. Nästa anhalt infaller efter 6 månader, det är då man måste ”kill your darlings” ofta, ifall det inte går att svara på frågorna WHY/HOW/WHAT? Tar man sig igenom det nålsögat så börjar jakten på en landningsbana, i linjen, eller om man vill hitta externa allierade. Vi fick tre exempel på lyckade innovationsprojekt presenterade, man kan läsa om dem i Tomas presentation som ligger här great-public.pdf det är Telia-Zone, Crowd analytics och Shopper X.

Tack för ett otroligt intressant möte, Per Sjöström, vår värd på Telia denna morgon!

 

 

 

Share/Dela
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+

kommentarerna är stängda

Om GREAT

GREAT är en intresseförening som ska verka för utbyggnad av IT-infrastruktur i Västsverige.

Kontakt

Stefan Göthberg
GREAT
Kungsgatan 56
411 08 Göteborg

info@great-it.se

Copyright © 2012 GREAT. All rights reserved