Warning: Declaration of roots_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /storage/content/75/164875/great-it.se/public_html/wp-content/themes/great/great/inc/roots-cleanup.php on line 383 A GREAT DAY 2017 | GREAT

A GREAT DAY 2017

A GREAT DAY 2017

Internet-of-valueFrån Internet of Things till Internet of Value var temat för 2017 års upplaga av A GREAT DAY, som i år hölls på Lindholmen Conference Centre. Över 400 deltagare var anmälda och uppställningen av intressanta talare var som vanligt exceptionellt spännande.

1. Verksamhetsansvarig i GREAT, Stefan Göthberg hälsade alla välkomna och redogjorde för agendan 1_GREAT_IoT_Start_StefanGöthberg

Därefter kom GREAT:s ordförande, tillika vd för HiQ Göteborg, Jerker Lindsten, upp på scenen och berättade att GREAT är en förening som växer och som blivit en naturligt mötesplats att diskutera både digital infrastruktur och IoT. Han poängterade att det måste finnas en balans mellan människor, teknik och affär för att man ska bli framgångsrik med den digitala transformationen. 2_GREAT_IoT_JerkerLindsten

Tele 2 IoT:s CEO Rami Avidan, höll en inspirerande presentation där han underströk vikten av digital strategi, att man verkligen bestämmer sig för att gå hela vägen och att man skaffar sig en intern hjälte, A HERO, som måste få stöd hela vägen. Ravis presentation ligger här: 3_Tele2_IoT_RamiAvidan

Ante Baric, Chief Digital Officer, CDO, Göteborgs Stad, gav oss perspektivet med stadens utmaningar att vi får fler som vill ha kommunens service men har färre som kan bidra till intäkterna som ska betala för vård, skola, omsorg. Tekniken är den enda framkomliga vägen att bibehålla och öka servicen. 4_GöteborgsStad_AnteBaric

Innan kaffepausen hade vi förmånen att lyssna till Petra Sundström, VP People & Organization, Construction Division Husqvarna Group berätta om deras spännande projekt Battery Box, i sann cirkulärekonomisk anda. 

Petra berättade om framgången och succén med projektet, men återkom till att det är svårt att i ett storbolag använda start-upens tänk och snabba beslutsgångar. Petras presentation hittar man här: 5_Husqvarna_BatteryBox _PetraSundström

 

Kaffepausen var extra lång för att man skulle hinna med att nätverka och kanske träffa framtida samarbetspartners.

 

Magnus Castell från Ericsson presenterade de av McKinsey utpekade fokusområden inom vilka det kommer att vara mest digital transformation i den närmaste framtiden och gav ett par exempel på vad de arbetar med just nu. Magnus presentation hittar man här: 6_Ericsson_Magnus_Castell

Patrik Fältström, Head of Research and Development, Netnod, gav en historisk exposé över den digitala utvecklingen och var han tycker att vi gör fel, vad vi borde göra istället och varför Sverige som land tappar i uppkoppling. Hans presentation finns här: 7_NetNod_PatrikFältström

En kort paneldiskussion med samtliga talare, som leddes av Jerker Lindsten, fick avsluta det officiella programmet för dagen. Många spännande inlägg och en spänstig debatt. även om det fanns mycket att vara överens om också.

 

8_GREAT_IoT_End

ÅRETS GREAT INITIATIV delades ut för sjunde året och i år gick det till en av eldsjälarna bakom GREAT, Tore Johnsson, Samordnare för digitala agendan i Västra Götaland.  Läs mer här

 

 

 

 

 

 

 

 TACK FÖR I ÅR! 

Share/Dela
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+

kommentarerna är stängda

Om GREAT

GREAT är en intresseförening som ska verka för utbyggnad av IT-infrastruktur i Västsverige.

Kontakt

Stefan Göthberg
GREAT
Kungsgatan 56
411 08 Göteborg

info@great-it.se

Copyright © 2012 GREAT. All rights reserved